Bas Wit

Innovation Punk bij NoCodeEnablers

Bas had nooit verwacht dat hij in een corporate omgeving zou werken, desalniettemin werkt hij inmiddels al 18 jaar in verschillende rollen binnen grote bedrijven. Hij studeerde psychologie en informatie technologie en de combinatie van deze twee speelvelden fascineert hem tot de dag van vandaag. Gestart binnen het domein van eCommerce als een ontwerper, zag hij al snel kansen om zijn psychologische kennis in te zetten voor conversie optimalisatie en UX verbeteringen. De laatste jaren richt hij zich met name op innovatie en hoe technologie de leden van Univé, een Nederlandse verzekeraar, kan helpen met het voorkomen en beperken van risico’s. Sinds 1 januari is Bas als zelfstandig innovator werkzaam en helpt hij bedrijven met advies rondom no en low code implementaties vanuit “NoCodeEnablers”. Als fanatiek avonturier, houdt Bas van lange uitdagende endurance races op zijn mountainbike. Om in zijn behoefte voor de beste spullen te voorzien, runt hij ook zijn eigen webshop in bikepacking tassen en fiets avontuur producten. Zijn motto: “never stop exploring…”

 

10.15 uur – Low-code, no-code: waar zet je het in?
Van experiment tot onderdee; van je bedrijfskritische architectuur
Hartstikke leuk die low/no-code trend, maar waar kan je het nu eigenlijk allemaal voor gebruiken? Bas vertelt over zijn eigen eerste ervaringen met no-code vanuit een innovatie perspectief en hoe no-code uiteindelijk een onderdeel werd van een heel nieuw bedrijfsonderdeel.
Welke essentiële rol kan no-code spelen bij vernieuwing, bij het betrekken van business bij software ontwikkeling, het snel kunnen schalen en de vervanging van legacy systemen. Er wordt dieper ingegaan op hoe hoe je de beste selectie maakt voor een no/low-code platform en hoe je binnen je bedrijf kan starten met no/low-code. Daarnaast wordt er gekeken naar verschillende faseringen van de inzet van no/low-code en welke plek in de IT-architectuur daar bij komt kijken.