Een complex engineerings- en calculatieproces in een gebruiksvriendelijke applicatie: van design sprint naar low code app

Bij de ontwikkeling of verduurzaming van een gebouw komt veel kijken. Welke systemen komen erin, en in welke combinatie? Miljoenen combinaties van mogelijkheden maken het ontwerp en de configuratie een tijdrovende en foutgevoelige klus. ModuleMakers klopte daarom bij LINKIT aan voor de automatisering van hun engineeringsproces. In een gezamenlijk team ontwikkelden zij de tool die het hele traject, van product engineer tot salesafdeling, stroomlijnt. Een design sprint gaf de nodige inzichten en bood het ideale startpunt om met behulp van low-codeplatform OutSystems in 10 weken een prototype en applicatie te ontwikkelen, die aansloot bij de behoefte van de gebruikers en die het engineeringsproces 20x sneller maakte.

Maaike Stoops en Jonathan Wigmans vertellen over de uitdagingen in dit project, de learnings van de gekozen aanpak en waarom de combinatie van design en low code zorgt voor ijzersterke en razendsnelle oplossingen voor (op het eerste gezicht) complexe processen. Je leert hoe je in een week van business probleem naar gevalideerd prototype komt.