Programma

Wanneer: Donderdag 15 september 2022
Waar: Hotel Van der Valk te Utrecht

De insteek van de dag wordt een mix van strategie – praktijk – zelf aan de slag.

8.30 - 9.00 uur

Inloop

met heerlijke croissants bij de koffie.

9.00 – 9.05 uur

Hoe zorg je voor de verbinding tussen business en IT?

Eveline Meijer Redacteur; AG Connect
9.05– 9.50 uur

Less is more: hoe we door minder te bouwen meer kunnen bereiken

Danny Mekić Keynote spreker

De coronapandemie en de situatie in Oost-Europa zetten de samenleving op scherp. Niet alleen de manier van werken en dienstverlening naar klanten toe is digitaler geworden, ook stelt de toename in data en toenemende rekenkracht ons in staat om meer te digitaliseren en waarde uit technologie te halen dan ooit tevoren. Tegelijkertijd nemen ook uitdagingen toe. Een tekort aan IT personeel en meer doen met meer data betekent ook een hogere kans op grootschalige datalekken. De situatie in Oost-Europa dwingt ons ook om serieus na te denken over mogelijke gevolgen voor de samenleving en digitale black-outs. Tijdens deze presentatie laat Danny zien dat veel van deze uitdagingen opgelost kunnen worden door niet méér maar minder techniek te bouwen, data te gebruiken en software te ontwikkelen. Dat kan alleen als business en IT samenwerkt in plaats van elkaar tegenwerkt. Ook staat hij stil bij de methode die hij heeft ontwikkeld om de meest uiteenlopende organisaties succesvol en winstgevend digitaal te transformeren.

9.50 – 10.25 uur

Discussiepanel

Paneldiscussie met de partners onder leiding van Volkert Deen.

10.25 – 10.55 uur

Rode Kruis – Digitalisering binnen een noodhulporganisatie

Jan Veldhuis Informatiemanager & CoE Lead Outsystems; Rode Kruis Nederland

Waar veel bedrijven tijdens het begin van de coronacrisis worstelde met het scherpstellen van hun missie en visie, was dit voor het Rode Kruis niet belangrijk. De rol als hulporganisatie is tijdens de coronacrisis echt goed zichtbaar. Door deze zichtbaarheid werd het Rode Kruis als organisatie verblijd met een groot aantal Ready2Helpers die graag hun handen uit de mouwen wilden steken om te helpen. Het snel kunnen matchen van dit aanbod en de hulpvragen was echter een uitdaging. Besloten is om met low code een snelle digitaliseringsslag te maken, om van inefficiënte papierstromen af te komen. Nu het Rode Kruis low code omarmt heeft komen de ideeën op gang en zijn zij een geheel nieuw initiatief gestart, waarbij digitale vrijwilligers oplossingen realiseren voor de hulpverleners die ondersteunen in de noodhulp.

10.55 – 11.25 uur

Pauze & netwerken

Tijdens de pauzes is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

11.25 – 12.00 uur

Enterprise citizen development: de missing link naar een succesvolle digitale transformatie

Hans Hantson Senior Director Business Development & Marketing; AgilePoint

In deze sessie bespreekt Hans Hantson de drie belangrijkste kenmerken waaraan een goed low code / no code platform moet voldoen om enterprise citizen development te ondersteunen. Daarnaast zal duidelijk worden hoe enterprise citizen development nieuwe manieren kan bieden om exponentiële waarde te creëren om digitale transformatie te versnellen.

Een complex engineerings- en calculatieproces in een gebruiksvriendelijke applicatie: van design sprint naar low code app

Maaike Stoops Solution Advisor; LINKIT
Jonathan Wigmans UX Designer; LINKIT

Bij de ontwikkeling of verduurzaming van een gebouw komt veel kijken. Welke systemen komen erin, en in welke combinatie? Miljoenen combinaties van mogelijkheden maken het ontwerp en de configuratie een tijdrovende en foutgevoelige klus. ModuleMakers klopte daarom bij LINKIT aan voor de automatisering van hun engineeringsproces. In een gezamenlijk team ontwikkelden zij de tool die het hele traject, van product engineer tot salesafdeling, stroomlijnt. Een design sprint gaf de nodige inzichten en bood het ideale startpunt om met behulp van low-codeplatform OutSystems in 10 weken een prototype en applicatie te ontwikkelen, die aansloot bij de behoefte van de gebruikers en die het engineeringsproces 20x sneller maakte.

Maaike Stoops en Jonathan Wigmans vertellen over de uitdagingen in dit project, de learnings van de gekozen aanpak en waarom de combinatie van design en low code zorgt voor ijzersterke en razendsnelle oplossingen voor (op het eerste gezicht) complexe processen. Je leert hoe je in een week van business probleem naar gevalideerd prototype komt.

Act-Now op bedrijfskritische applicaties met 100% business focus

Hans Canisius CEO; USoft

De druk op digitalisering is ongekend hoog. Organisaties moeten wendbaarder worden en nieuwe oplossingen sneller dan ooit kunnen leveren. Hierin hebben business en IT dezelfde belangen: versnellen en innoveren, zonder belemmeringen. Dit is waarom low-code is uitgegroeid tot een drijvende kracht voor transformatie. Maar de uitdagingen van morgen gaan verder nu de digitaliseringsdruk zich verplaatst naar de kern van de bedrijfsvoering. Wat als de voordelen van low-code ook beschikbaar komen voor complexe en bedrijfskritische systemen en zo helpt om complexiteit te vereenvoudigen en om transformatie en innovatie te versnellen? USoft is het low-code platform dat gespecialiseerd is in bedrijfskritische applicaties. Hans toont in zijn presentatie hoe USoft dat op een unieke wijze doet. Namelijk vanuit de bedrijfsregels van de organisatie, dus met 100% focus op de business. Van begin tot eind. Het resultaat: nieuwe oplossingen sluiten altijd precies en blijvend aan op de unieke eigenschappen van uw organisatie.

12.10 – 12.45 uur

USoft Studio: Houd in natuurlijke taal controle over je bedrijfsregels

Frans-Willem Duijnhouwer Presales Consultant; USoft
Mark van Brummen Presales Consultant; USoft

USoft Studio is dé oplossing om bedrijfsregels in natuurlijke taal te beschrijven. Daardoor waarborg je de kwaliteit van projecten en processen in real time. En dat stelt je in staat sneller dan ooit te zien of bedrijfsregels voldoen aan de eisen om succesvolle businessapplicaties te ontwikkelen. Frans-Willem & Mark nemen je mee in hoe USoft bedrijfsregels vaststelt in USoft Studio. Ze zullen de focus leggen op alle mogelijkheden die USoft Studio biedt voor ondersteuning van de gebruiker in SBVR en diagramming. Dit doen zij aan de hand van beelden en uitleg, zodat jij na een half uur weet hoe bedrijfsregels in natuurlijke taal dé input vormt voor implementatie in het platform.

Supercharged app development met OutSystems

Mohammed Ezzarfani solution architect; LINKIT

Bouw een to-do app in 30 minuten

In deze demosessie laten we je ervaren hoe makkelijk en snel je apps kan bouwen in OutSystems, met weinig tot geen kennis over softwareontwikkeling. Als demonstratie van hoe eenvoudig dit wordt gedaan, gaan we samen met jouw input een ‘To Do’-app maken, waar allerlei taken worden toegevoegd en afgerond. Dit laat dus zien hoe je snel en simpel kan innoveren. Jij bepaalt samen met ons het resultaat van deze app. De sessie is interactief en we bouwen samen op basis van jouw input. De kennis die je tijdens deze demo opdoet, kun je zelf meenemen naar jouw bedrijf en laat een deel van het potentieel van OutSystems zien.

Kernapplicaties: lijden of leiden?

Victor Klaren Co-founder; Thinkwise
Rutger Boomars Sales manager; Incentro

In tegenstelling tot andere low-code aanbieders stelt het Thinkwise platform klanten in staat om grote legacy-systemen volledig te vervangen, samen met de meeste randapplicaties en schaduw-IT. De toekomst van het ontwikkelen van applicaties zal steeds meer bestaan uit modelleren in plaats van programmeren. Door het visueel modelleren bieden we bedrijven een platform waar business en IT samen kunnen werken aan de ontwikkeling van software. Dat gaat gepaard met een enorme versnelling van de ontwikkeltijd en een verlaging van de kosten. Zo ontstaat een kernapplicatie die zich aanpast aan de unieke bedrijfsprocessen van je bedrijf. Het vormt de basis voor een sterk onderscheidend vermogen binnen de branche waarin je actief bent. En tegelijkertijd heb je een futureproof kernsysteem in huis dat nooit meer veroudert. Deze sessie wordt gepresenteerd door Victor Klaren (Thinkwise) en Rutger Boomars (Incentro).

Meer business waarde met de volgende stap in low-code

Frank Wille Oprichter; Novulo

Hoe zorg je dat de inzet van low-code de innovatie snelheid verhoogt en tegelijkertijd duurzaam is? Composable low-code is de volgende evolutie in het low-code domein. Deze variant verkleint het gat tussen zelf ontwikkelde software en pakketsoftware en is daarmee meer geschikt voor legacy vervanging en verbetert de kwaliteit van (citizen) development. Frank Wille neemt je aan de hand van verschillende cases mee in de wereld van composable low-code.
Hoor in deze sessie hoe:

  • Kiwa met citizen development de efficiëntie en kwaliteit van kernprocessen heeft verhoogd
  • Kamera Express met een geïntegreerd composable ERP internationale expansie faciliteert

Een klein tipje van de sluier. De sleutel tot succes zit in de juiste combinatie van hergebruik, low-code ontwikkeling en de integratie van dit samenspel. Sluit aan en hoor hoe deze organisaties met composable low-code hun business waarde vergroten.

12.45 - 13.30 uur

Lunch & netwerken

Tijdens de lunchpauze is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

13.30 – 15.40 uur

Demo: Ontwikkel zelf binnen een uur een kernapplicatie

Frank Wille Oprichter; Novulo

Snelle ontwikkeling van bedrijfssoftware door slim hergebruik van bewezen modellen

Ga zelf achter de knoppen zitten en binnen 1 uur kun je al een CRM applicatie live zetten. We nemen je mee in de case van een ambitieuze retailorganisatie. Tijdens deze demo zet je dan zelf een CRM-systeem op voor deze organisatie. In de demo-omgeving begeleiden we jou om tot een goed eindresultaat te komen. Je leert de store met bestaande componenten kennen en stelt uit deze componenten vervolgens een applicatie samen. We ontwikkelen samen een nieuw component in de low-code tooling en genereren en deployen de applicatie zodat je deze applicatie als eindgebruiker kunt verkennen. In het Novulo platform is alles erop gericht om bewezen componenten te hergebruiken en alleen te ontwikkelen waar dat de meeste toegevoegde waarde oplevert.

Demo: Ga zelf aan de slag met een low-code platform

Frank Glazenburg Director of Customer Success; Thinkwise
Aad van Schetsen Vice President Sales; Thinkwise

Het moderniseren van legacy software met een low-code platform voor kernapplicaties

Het enige low-code platform dat ontworpen is voor het bouwen van grote kernapplicaties (ERP, WMS, MRP etc.) in plaats van apps of randapplicaties. In deze sessie kun je zelf ervaren hoe je een bestaande legacy applicatie kunt ‘upcyclen’ naar het low-code platform van Thinkwise.

In deze interactieve sessie kun je zelf zien en ervaren hoe het is om te werken met het low-code platform. We behandelen onder andere het aanmaken van menu’s, schermtypes en het modelleren van procesflows. We behandelen de case van VDL Groep. VDL werkte al ongeveer dertig jaar met het eigen in RPG ontwikkelde Productie Besturings Systeem. Deze ERP-software was technologisch verouderd en niet meer geschikt voor toekomstige functionele uitbreidingen. Deze uitdaging was Thinkwise op het lijf geschreven en heeft de bestaande software gemoderniseerd en uitgebreid en VDL is nu klaar voor verdere en internationale groei.

Demo: Digitale Transformatie via Enterprise Low Code

Hans Hantson Senior Director Business Development & Marketing; AgilePoint

Ontdek hoe we een meer Agile Organisatie kunnen ondersteunen dmv. Enterprise Low Code

Tijdens deze demo leer je hoe je zelf een enterprise ready business applicatie kan bouwen. Hierbij krijg je inzicht in de opbouw van alle aspecten binnen een bedrijfsapplicatie. zoals interactie (forms), process ondersteuning, integratie, KPI’s en SLA’s. Gebaseerd op het Citizen Development Canvas Framework. Governance regulations, security en release management betrekken we hier ook bij. Ontdek hoe steeds meer bedrijven deze technologie gebruiken en zichzelf transformeren naar een meer agile onderneming.  In de demo bouwen we een applicatie vanaf nul en zoomen we in op enkele belangrijke bouwstenen die de basis vormen van een enterprise ready business applicatie. Hierbij wordt ook de samenwerking tussen Citizen Developer en IT toegelicht. Ook staan we stil bij de mogelijke fit-falls van een No code / Low code approach en hoe governance deze kan voorkomen.

Demo: Low-code platform als ketenregisseur voor de Tesla onder de tractoren

Peter Hendrix Directeur sales en operations; Phact

OutSystems als digitale ketenregisseur

Tijdens de demo wordt getoond hoe snel een applicatie gebouwd kan worden op basis van een datamodel, externe bronnen en diverse schermen in het lowcode platform OutSystems.
Door de juiste architectuur te volgen door hergebruik van code kan direct een mobiele app gebouwd worden op hetzelfde fundament.
Iedereen kan hiermee aan de slag omdat er een volledig gratis versie is van het platform. Door het volgen van deze demo is de deelnemer achteraf in staat om eigen ideeën te testen en te valideren door ze daadwerkelijk te bouwen in de persoonlijke omgeving.

15.50 – 18.00 uur

Demo: Ontwikkel zelf binnen een uur een kernapplicatie

Frank Wille Oprichter; Novulo

Snelle ontwikkeling van bedrijfssoftware door slim hergebruik van bewezen modellen

Ga zelf achter de knoppen zitten en binnen 1 uur kun je al een CRM applicatie live zetten. We nemen je mee in de case van een ambitieuze retailorganisatie. Tijdens deze demo zet je dan zelf een CRM-systeem op voor deze organisatie. In de demo-omgeving begeleiden we jou om tot een goed eindresultaat te komen. Je leert de store met bestaande componenten kennen en stelt uit deze componenten vervolgens een applicatie samen. We ontwikkelen samen een nieuw component in de low-code tooling en genereren en deployen de applicatie zodat je deze applicatie als eindgebruiker kunt verkennen. In het Novulo platform is alles erop gericht om bewezen componenten te hergebruiken en alleen te ontwikkelen waar dat de meeste toegevoegde waarde oplevert.

Demo: Ga zelf aan de slag met een low-code platform

Frank Glazenburg Director of Customer Success; Thinkwise
Aad van Schetsen Vice President Sales; Thinkwise

Het moderniseren van legacy software met een low-code platform voor kernapplicaties

Het enige low-code platform dat ontworpen is voor het bouwen van grote kernapplicaties (ERP, WMS, MRP etc.) in plaats van apps of randapplicaties. In deze sessie kun je zelf ervaren hoe je een bestaande legacy applicatie kunt ‘upcyclen’ naar het low-code platform van Thinkwise.

In deze interactieve sessie kun je zelf zien en ervaren hoe het is om te werken met het low-code platform. We behandelen onder andere het aanmaken van menu’s, schermtypes en het modelleren van procesflows. We behandelen de case van VDL Groep. VDL werkte al ongeveer dertig jaar met het eigen in RPG ontwikkelde Productie Besturings Systeem. Deze ERP-software was technologisch verouderd en niet meer geschikt voor toekomstige functionele uitbreidingen. Deze uitdaging was Thinkwise op het lijf geschreven en heeft de bestaande software gemoderniseerd en uitgebreid en VDL is nu klaar voor verdere en internationale groei.

Demo: Digitale Transformatie via Enterprise Low Code

Hans Hantson Senior Director Business Development & Marketing; AgilePoint

Ontdek hoe we een meer Agile Organisatie kunnen ondersteunen dmv. Enterprise Low Code

Tijdens deze demo leer je hoe je zelf een enterprise ready business applicatie kan bouwen. Hierbij krijg je inzicht in de opbouw van alle aspecten binnen een bedrijfsapplicatie. zoals interactie (forms), process ondersteuning, integratie, KPI’s en SLA’s. Gebaseerd op het Citizen Development Canvas Framework. Governance regulations, security en release management betrekken we hier ook bij. Ontdek hoe steeds meer bedrijven deze technologie gebruiken en zichzelf transformeren naar een meer agile onderneming.  In de demo bouwen we een applicatie vanaf nul en zoomen we in op enkele belangrijke bouwstenen die de basis vormen van een enterprise ready business applicatie. Hierbij wordt ook de samenwerking tussen Citizen Developer en IT toegelicht. Ook staan we stil bij de mogelijke fit-falls van een No code / Low code approach en hoe governance deze kan voorkomen.

Demo: Low-code platform als ketenregisseur voor de Tesla onder de tractoren

Peter Hendrix Directeur sales en operations; Phact

OutSystems als digitale ketenregisseur

Tijdens de demo wordt getoond hoe snel een applicatie gebouwd kan worden op basis van een datamodel, externe bronnen en diverse schermen in het lowcode platform OutSystems.
Door de juiste architectuur te volgen door hergebruik van code kan direct een mobiele app gebouwd worden op hetzelfde fundament.
Iedereen kan hiermee aan de slag omdat er een volledig gratis versie is van het platform. Door het volgen van deze demo is de deelnemer achteraf in staat om eigen ideeën te testen en te valideren door ze daadwerkelijk te bouwen in de persoonlijke omgeving.

18.00 – 18.30 uur

Afsluiting en borrel


AG Connect organiseert dit congres in samenwerking met: