Programma

Wanneer: Donderdag 15 september 2022
Waar: Hotel Van der Valk te Utrecht

Programma is nog onder voorbehoud.

De insteek van de dag wordt een mix van strategie – praktijk – zelf aan de slag.

8.30 - 9.00 uur

Inloop

Met ontbijt snacks

9.00 – 9.05 uur

Hoe zorg je voor de verbinding tussen business en IT?

Eveline Meijer Redacteur; AG Connect
9.05– 9.50 uur

Less is more: hoe we door minder te bouwen meer kunnen bereiken

Danny Mekić Keynote spreker

De coronapandemie en de situatie in Oost-Europa zetten de samenleving op scherp. Niet alleen de manier van werken en dienstverlening naar klanten toe is digitaler geworden, ook stelt de toename in data en toenemende rekenkracht ons in staat om meer te digitaliseren en waarde uit technologie te halen dan ooit tevoren. Tegelijkertijd nemen ook uitdagingen toe. Een tekort aan IT personeel en meer doen met meer data betekent ook een hogere kans op grootschalige datalekken. De situatie in Oost-Europa dwingt ons ook om serieus na te denken over mogelijke gevolgen voor de samenleving en digitale black-outs. Tijdens deze presentatie laat Danny zien dat veel van deze uitdagingen opgelost kunnen worden door niet méér maar minder techniek te bouwen, data te gebruiken en software te ontwikkelen. Dat kan alleen als business en IT samenwerkt in plaats van elkaar tegenwerkt. Ook staat hij stil bij de methode die hij heeft ontwikkeld om de meest uiteenlopende organisaties succesvol en winstgevend digitaal te transformeren.

9.50 – 10.25 uur

Discussiepanel

Paneldiscussie met de partners

10.25 – 10.55 uur

Rode Kruis – Digitalisering binnen een noodhulporganisatie

Jan Veldhuis Informatiemanager & CoE Lead Outsystems; Rode Kruis Nederland

Waar veel bedrijven tijdens het begin van de coronacrisis worstelde met het scherpstellen van hun missie en visie, was dit voor het Rode Kruis niet belangrijk. De rol als hulporganisatie is tijdens de coronacrisis echt goed zichtbaar. Door deze zichtbaarheid werd het Rode Kruis als organisatie verblijd met een groot aantal Ready2Helpers die graag hun handen uit de mouwen wilden steken om te helpen. Het snel kunnen matchen van dit aanbod en de hulpvragen was echter een uitdaging. Besloten is om met low code een snelle digitaliseringsslag te maken, om van inefficiënte papierstromen af te komen. Nu het Rode Kruis low code omarmt heeft komen de ideeën op gang en zijn zij een geheel nieuw initiatief gestart, waarbij digitale vrijwilligers oplossingen realiseren voor de hulpverleners die ondersteunen in de noodhulp.

10.55 – 11.25 uur

Pauze & netwerken

Tijdens de pauzes is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

11.25 – 12.00 uur

Enterprise citizen development: de missing link naar een succesvolle digitale transformatie

Hans Hantson Senior Director Business Development & Marketing; AgilePoint

In deze sessie bespreekt Hans Hantson de drie belangrijkste kenmerken waaraan een goed low code / no code platform moet voldoen om enterprise citizen development te ondersteunen. Daarnaast zal duidelijk worden hoe enterprise citizen development nieuwe manieren kan bieden om exponentiële waarde te creëren om digitale transformatie te versnellen.

Een complex engineerings- en calculatieproces in een gebruiksvriendelijke applicatie: van design sprint naar low code app

Jonathan Wigmans UX Designer; LINKIT
Maaike Stoops Solution Advisor; LINKIT

Bij de ontwikkeling of verduurzaming van een gebouw komt veel kijken. Welke systemen komen erin, en in welke combinatie? Miljoenen combinaties van mogelijkheden maken het ontwerp en de configuratie een tijdrovende en foutgevoelige klus. ModuleMakers klopte daarom bij LINKIT aan voor de automatisering van hun engineeringsproces. In een gezamenlijk team ontwikkelden zij de tool die het hele traject, van product engineer tot salesafdeling, stroomlijnt. Een design sprint gaf de nodige inzichten en bood het ideale startpunt om met behulp van low-codeplatform OutSystems in 10 weken een prototype en applicatie te ontwikkelen, die aansloot bij de behoefte van de gebruikers en die het engineeringsproces 20x sneller maakte.

Maaike Stoops en Jonathan Wigmans vertellen over de uitdagingen in dit project, de learnings van de gekozen aanpak en waarom de combinatie van design en low code zorgt voor ijzersterke en razendsnelle oplossingen voor (op het eerste gezicht) complexe processen. Je leert hoe je in een week van business probleem naar gevalideerd prototype komt.

Act-Now op bedrijfskritische applicaties met 100% business focus

Hans Canisius CEO; USoft

De druk op digitalisering is ongekend hoog. Organisaties moeten wendbaarder worden en nieuwe oplossingen sneller dan ooit kunnen leveren. Hierin hebben business en IT dezelfde belangen: versnellen en innoveren, zonder belemmeringen. Dit is waarom low-code is uitgegroeid tot een drijvende kracht voor transformatie. Maar de uitdagingen van morgen gaan verder nu de digitaliseringsdruk zich verplaatst naar de kern van de bedrijfsvoering. Wat als de voordelen van low-code ook beschikbaar komen voor complexe en bedrijfskritische systemen en zo helpt om complexiteit te vereenvoudigen en om transformatie en innovatie te versnellen? USoft is het low-code platform dat gespecialiseerd is in bedrijfskritische applicaties. Hans toont in zijn presentatie hoe USoft dat op een unieke wijze doet. Namelijk vanuit de bedrijfsregels van de organisatie, dus met 100% focus op de business. Van begin tot eind. Het resultaat: nieuwe oplossingen sluiten altijd precies en blijvend aan op de unieke eigenschappen van uw organisatie.

12.10 – 12.45 uur

Kernapplicaties: lijden of leiden?

Victor Klaren Co-founder; Thinkwise

In tegenstelling tot andere low-code aanbieders stelt het Thinkwise platform klanten in staat om grote legacy-systemen volledig te vervangen, samen met de meeste randapplicaties en schaduw-IT. De toekomst van het ontwikkelen van applicaties zal steeds meer bestaan uit modelleren in plaats van programmeren. Door het visueel modelleren bieden we bedrijven een platform waar business en IT samen kunnen werken aan de ontwikkeling van software. Dat gaat gepaard met een enorme versnelling van de ontwikkeltijd en een verlaging van de kosten. Zo ontstaat een kernapplicatie die zich aanpast aan de unieke bedrijfsprocessen van je bedrijf. Het vormt de basis voor een sterk onderscheidend vermogen binnen de branche waarin je actief bent. En tegelijkertijd heb je een futureproof kernsysteem in huis dat nooit meer veroudert. Deze sessie wordt gepresenteerd door Victor Klaren.

Meer business waarde met de volgende stap in low-code

Frank Wille Oprichter; Novulo

Hoe zorg je dat de inzet van low-code de innovatie snelheid verhoogt en tegelijkertijd duurzaam is? Composable low-code is de volgende evolutie in het low-code domein. Deze variant verkleint het gat tussen zelf ontwikkelde software en pakketsoftware en is daarmee meer geschikt voor legacy vervanging en verbetert de kwaliteit van (citizen) development. Frank Wille neemt je aan de hand van verschillende cases mee in de wereld van composable low-code.
Hoor in deze sessie hoe:

  • Kiwa met citizen development de efficiëntie en kwaliteit van kernprocessen heeft verhoogd
  • Kamera Express met een geïntegreerd composable ERP internationale expansie faciliteert

Een klein tipje van de sluier. De sleutel tot succes zit in de juiste combinatie van hergebruik, low-code ontwikkeling en de integratie van dit samenspel. Sluit aan en hoor hoe deze organisaties met composable low-code hun business waarde vergroten.

12.45 - 13.30 uur

Lunch & netwerken

Tijdens de lunchpauze is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

13.30 – 15.40 uur

Demoronde 1

15.50 – 18.00 uur

Demoronde 2

18.00 – 18.30 uur

Afsluiting en borrel


AG Connect organiseert dit congres in samenwerking met: